Yağlar
Bitkisel ve hayvansal yağlar yemeklerin vazgeçilmez besin kaynaklarından birisidir. Belirli yöntemler ile pişirilen yemeklerde kullanılan yağlar, vücudun enerji ihtiyacının yanında A, D, E ve K gibi vitaminlerin emilimini sağlama konusunda yardımcı olur.
Bitkisel Yağ
Bitkisel yağ, bitkilerden elde edilirken hayvansal yağ hayvanların yağlarından elde edilir. Özellikle bitkisel yağ yiyeceklerde ve yemek pişirme aşamalarında kullanılır. En önemli bitkisel yağ üretim bitkileri; soya, kolza, palmiye, kanola, zeytin, yer fıstığı ve ayçiçektir. Kolestrol içermemesi ile de kalp ve damar rahatsızlıkları açısından faydalıdır.
Bitkisel Yağ Çeşitleri
En önemli bitkisel yağ çeşitleri şunlardır;
o Ayçiçek Yağı: Yağ oranları %39 ila %45 arasında değişiklik gösteren yağ, ayçiçeğinden elde edilir. Rafine edilerek özellikle yemeklerde kullanılan bu besin, yemeklerde sıvı olarak tüketilebilir. Yine bunun yanı sıra margarin yapımında da kullanılır. Açık bir sarı renge sahip olan bu yağın %15'i doymuş yağ iken %85'i doymamış yağ asidi içeriğine sahiptir.
o Zeytin Yağı: Zeytin ağacının meyvelerinin toplanması ile üretilen bu yağ, yeşilimsi ve sarı bir renge sahiptir. Kendine has bir tadı ve aroması vardır. Rafine edilmeden doğal olarak tüketilebilir.
o Pamuk Yağı: Pamuk bitkilerinin tohumlarından elde edilen yağ, kendisine has karakteristik bir kokuya ve tada sahiptir. Koyu kırmızı kahverengiye çalan rengi dolasıyla margarin yapımında kullanılır.
o Mısır Yağı: Mısır tanelerinin ruşeymlerinden elde edilen yağ, ayçiçek ve zeytinyağından sonra en çok kullanılan yağ çeşididir.
o Soya Yağı: Soya bitkisinin tohumlarından elde edilen yağ, margarinin hammaddesi olarak kullanılır. Ülkemizde ise pek yaygın değildir.
o Fındık Yağı: Vitamin ve mineral özelliği ile dikkat çeken bu yağ, zeytinyağına benzer özelliklere sahiptir.
o Palm Yağı: Palmiye meyvesinden üretilen bu yağ, yarı katı bir bitkisel yağdır.
Bu bitkisel yağlar kullanım amaçlarına göre uygun olan yerlerde tüketilir.
Ralila Gıda ve Tarım Ürünleri
Günümüz standartları içerisinde organik, hijyen ve kaliteli ürünlerin müşterileri ile buluşmasını sağlayan firma, organik ve doğal ürünlerin üretim aşamasında önemli rol oynar.
Ürün çeşitlerinin artırılmasında müşteri taleplerinin de ön planda tutulması pek çok yeni müşteriye de ulaşım konusunda yardımcı olur. Anadolu'dan gelen doğal ve organik ürünleri kendine has ve özgü lezzeti ile değerlerine yaklaşan bir sunum ile sunar.
Ralila ve Doğallık
Her ürünün yapay ve özelliklerinin değiştirilmesinden mustarip olan ve organik ürünlere verilmesi gereken değerin verilmesi adına ürünlerinde doğal ve kaliteyi hissettiren Ralila firması, sağlıklı insan neslinin devamı için üretimlerine yer vermektedir.
Yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sağlıklı beslenme adına kaliteden asla ödün vermeyen firma, vizyon ve misyonunun yanı sıra ürünleri ile de bu başarıyı göstermektedir.
Ralila Yağları
Lezzet ve aroma açısından en başarılı olan soğuk sıkım zeytinyağı Ralila firması kalitesi ile müşterilerine ulaşıyor. Sahip olduğu bileşim özelliklerini uzun süre koruyan ve sağlığa olan faydaları ile organik üretim yağlar içerisinde en çok tercih edilen soğuk sıkım zeytinyağı, doğal ve hoş bir aromalı meyve kokusuna sahiptir.
Antioksidanların korunması ile yenildiğinde boğazda ve yutakta bir yanma hissi bırakan bu organik zeytinyağı denenmesi için Ralila firması tarafından müşterilere sunuluyor.